UYKU KALİTENİ ARTIRAN BESİNLER

UYKU KALİTENİ ARTIRAN BESİNLER

30 Aralık 2021
UYKU KALİTENİ ARTIRAN BESİNLER

ayca uykuya dalmak ve uyku kaliteni artırmak için nasıl beslenmelisin?

Uyku kalitesini artırmak için her gün aynı saatlerde uyuyup uyanmak ve uyuduğun ortamı iyileştirmek çok önemli, ancak besin seçimlerin ve beslenme alışkanlıkların da uyku süreni ve uyku kaliteni etkiliyor.

İşte gün içinde, özellikle de akşam öğününde tükettiğinde daha iyi uyumana yardımcı olacak uyku dostu besinler!

Muz

Muz, hem magnezyum hem de yüksek miktarda potasyum da içerir. Bu nedenle uyku dostu besinler listesinde ilk sırada yer alır. Magnezyum da potasyum da kaslarının gevşemesine katkı sağlayarak uykuya dalmanı kolaylaştırabilir.

 

Kuruyemişler

Melatonin, serotonin ve magnezyum dahil olmak üzere uykuyu teşvik eden ve düzenleyen besinler bakımından zengin olan çiğ badem ve cevizi yatmadan 2-3 saat önce bir avuç kadar tüketebilirsin. Kabak çekirdeği ve kaju da yüksek miktarda magnezyum içerdiklerinden badem ile cevize iyi birer alternatif olabilir.

Kızılcık ve Vişne

Melatonin uyku-uyanıklık döngüsünü düzenleyen bir hormondur. Vişne ve kızılcık, yüksek miktarda melatonin içerdiğinden uykusuzlukla mücadelende sana yardımcı olabilir. Yatmadan 2-3 saat önce, şeker içermeyen vişne veya kızılcık kompostosu ya da suyu tüketmen hem daha hızlı uykuya dalmana hem uyku sırasında daha az uyanmana hem de daha uzun süre uykuda kalmana yardımcı olabilir.